سیستم گرمایش از کف ، سیستم گرمایشی متفاوتی است که نسبت به روش های گرمایشی مانند ” رادیاتور ، فنکوئل و هواساز ” ، مستلزم محاسبات ، طراحی و اجرای تخصصی بیشتری است.
در این روش لوله های پنج لایه از کف زمین عبور میکنند و در واقع مانند یک رادیاتور بزرگ در کف عمل میکند .
بعد از کفسازی ، با عبور آب گرمی که به وسیله ی موتور خانه یا پکیج ، گرم میشوند. در لوله ها به گردش در می آیند، کف گرم میشود.
وقتی کف محیط گرم میشود، همرفت یا جابجایی اتفاق میافتد. به عبارت دیگر، هوای نزدیک به کف گرم میشود. هوا به دلیل افزایش حجم، سبک میشود و به سمت بالا حرکت میکند. هوا سرد در بالا به سمت پایین حرکت میکند و این باعث ایجاد یک چرخش هوایی میشود.
وقتی کف گرم می شود و دمای آن از سایر اجسام بیشتر می شود. این اختلاف دما، باعث تابش انرژی گرمایی از سطح گرم به اجسام می گردد. در نتیجه بدن انسان و هر جسمی که در معرض این تابش حرارتی قرار گیرد، گرم می شود .
البته بیش از % 90 گرمای فضا از طریق تابش تامین میشود . به همین دلیل ، بازده در این روش نسبت به بقیه روش ها بیشتر است. در نتیجه میزان مصرف انرژی کمتر است.
گرما در تمام خانه به شکل یکنواخت پراکنده میشود . اما در روشی که خانه به وسیله ی رادیاتور گرم میشود ، دمای مکان های مختلف خانه متفاوت است.
این سیستم اقتصادی ست.سیستم کنترلی آن هم ساده است . به این دلیل که با استفاده از شیرآلات قطع و وصل متصل شده به خروجی های هر کلکتور، در جعبه مربوطه، امکان کنترل منطقه های حرارتی به صورت دستی امکان پذیر میگردد.
اگر طراحی و نصب آن تخصصی و کاملا درست انجام شده باشد و هزینه نگهداری و تعمیر ندارید. تا سالها میتوانید از این سیستم به راحتی استفاده کنید.
در نبود رادیاتور و شوفاژ ، فضا برای دکوراسیون راحت تر و بیشتر و همچنین برای فرزندان محیط امن تر است.
این روش با انواع کف پوش ها مانند چوب ، سنگ، کاشی و فرش سازگاری دارد. البته آن کفپوش هایی که رسانای حرارتی بالا هستند مانند ( سنگ، بتن، کاشی و سرامیک ) ضمن تحمل درجه حرارت بیشتر، گرما را به صورت موثرتری انتقال می دهند.
در شهرهایی که آب و هوای مرطوب دارند مانند شهرهای استان مازندران ( بابل ، سرخرود ، بابلسر و … ) ، این روش یکی از بهترین سیستم های گرمایشی ست. چون از عرق کردن کف و یا مرطوب ماندن فضا جلوگیری میکند. محلی که مرطوب باشد را به سرعت خشک میکند.
از زمان روشن کردن این سیستم ، دو روز طول میکشد ، تا محیط گرم شود. این به دلیل جلوگیری از آسیب به کف است. تا به خاطر گرمای ناگهانی کف ، دچار شک نشود . به همین خاطر ، اگر برای مناطق سردسیر می خواهید از این روش برای گرم کردن فضا استفاده کنید ، در آن دو روز ، این روش به تنهایی پاسخگو نیست .باید از بخاری یا وسیله ی گرمایشی دیگری نیز استفاده کرد.
البته اگر در ویلا یا خانه ی ییلاقی که مدام در آن زندگی نمیکنید ، این سیستم را اجرا می کنید ، به راحتی با روشن کردن آن از دو روز قبل به وسیله کنترل از راه دور ، محیطی دلپذیر و گرم را میتوانید تجربه کنید.
از آنجایی که دسترسی به تجهیزات تاسیساتی بعد از اجرا این سیستم ، دشوار است ، توصیه می شود با استفاده اصولی از بهترین کالا ها ،راه را برای خود هموار کنید . و هزینه نگهداری و تعمیر را به صفر برسانید . مطابق” مبحث 14 مقررات ملی ساختمان “، لوله هائی که برای سیستم های گرمایشی با تحمل دمای حداکثر 90 درجه استفاده میشوند ، باید از جنس pex باشند. استفاده از سایر لوله های پلیمری مجاز نمیباشد. ما در ” بازرگانی اسدالهی ” لوله و اتصالات پنج لایه نیوپایپ را به شما پیشنهاد می دهیم که جزو بهترین هاست.
برای اجرای سیستم گرمایش از کف ، اولین قدم ،تهیه ی نقشه ای مناسب و دقیق است ، که بر حسب ویژگی اتاق و ساختمان ، متخصصان ، روش صحیح برای اجرا را انتخاب و طراحی میکنند.
از دیگر مراحل ، نصب شیرها روی کلکتور و سپس نصب کلکتورها بر روی جعبه کلکتور است . در صورتی که از لوله کشی بخواهند برای سرمایش از کف نیز بهره ببرند ، باید با نصب دو شیر جدا کننده در مسیر ورود و خروج کلکتورها ، جریان آب گرم و سرد را برای ارتباط با پکیج و چیلر جدا نمایند.
لوله های اصلی ورودی به کلکتور ها نیز باید به وسیله ی فوم لوله ای عایق شوند.
پس از مراحل تست سیستم های آبرسانی و برق ، کف ساختمان به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی باید به شکل دقیق و درست عایق و زیرسازی شود.
در کف ساختمان ، باید روی تمام قسمت ها و سیستم های مذکور ، کاملا پوشانده شده و سطحی تراز برای نصب عایق حرارتی (فوم کف) فراهم شود. سطح کار باید تراز باشد ، تا آب یکنواخت پخش شود و به پمپ فشار وارد نیاید.
پس از اتمام این مرحله ، سیستم لوله کشی را انجام میدهند. سپس از کارایی لوله ها روی کف عایق بندی شده ، برای چندین ساعت به وسیله انجام تست فشار ، مطمعن می شوند ، سپس با بتن روی آن را میپوشانند . و برای راه اندازی سیستم باید درجه پکیچ یا موتور خانه به تدریج بالا رود تا به کف شوک وارد نشود.
و در آخر این سیستم در کنار مزایایی که نسبت به باقی روش های گرمایشی دارد مستلزم دقت ، حساسیت و مجری ماهری است که تمام پارامترها را تحلیل و بررسی کند و استاندارد ها را رعایت کند و تسلط کامل در حوزه ی تاسیسات داشته باشد.
در زیر میتوانید پاسخ سوالات خود را بیابید. در غیر این صورت از ما بپرسید، ما همیشه به سوالات شما پاسخ خواهیم داد. (جهت ویرایش این قسمت به پیکربندی پوسته > تب متفرقه > سوالات متداول مراجعه نمایید.)