مخازن پلی اتیلن به دلیل دوام و مقاومت بالایی که دارند، به طور گسترده برای ذخیره آب استفاده میشوند. اما عوامل مختلفی از جمله نصب نادرست میتواند به این مخازن آسیب رسانده و نیاز به تعمیر یا تعویض آنها را ایجاد کند. جوشکاری مخازن پلی اتیلن یکی از روشهای رایج برای ترمیم این مخازن است.
در این مقاله قصد داریم به طور مفصل به آموزش تعمیر مخرن پلی اتیلن (جوشکاری مخازن پلی اتیلن) بپردازیم. از انتخاب مواد و ابزار مناسب گرفته تا مراحل دقیق انجام کار، همه مواردی که برای یک تعمیر حرفهای و ماندگار نیاز دارید در این مطلب پوشش داده شده است. با ما همراه باشید تا با تکنیکهای جوشکاری مخازن پلی اتیلن بیشتر آشنا شوید و بتوانید عمر مفید مخازن خود را افزایش دهید.
در ویدیو زیر نحوه جوشکاری مخازن پلی اتیلن را میتوانید مشاهده نمایید :
برای تشخیص آسیب در مخازن، به ویژه مخازن خالی، روشهای سادهای وجود دارد. یکی از این روشها، استفاده از نور طبیعی یا مصنوعی است.
مخازن آب پلی اتیلن به دلیل مزایایی همچون مقاومت در برابر خوردگی، وزن سبک و نصب آسان، به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. با این حال، این مخازن نیز مانند هر محصول دیگری ممکن است در اثر عوامل مختلفی آسیب ببینند. در ادامه به برخی از مهمترین دلایل آسیب دیدگی این نوع مخازن اشاره میکنیم :
میتوانید مقاله ای در خصوص آموزش نصب صحیح مخزن آب ، باکلیک بر روی لینک مطالعه نمایید.
برای جلوگیری از این مشکلات و اطمینان از طول عمر بیشتر مخزن آب خود ، مشاوره با کارشناسان مجرب و نمایندگیهای معتبر مانند نمایندگی مخزن آب در مازندران و بابل، بسیار توصیه میشود.
تعمیر مخزن آب پلی اتیلن عموماً با استفاده از روش جوشکاری انجام میشود که به عنوان بهترین و پایدارترین روش شناخته شده است. روش جوشکاری مخازن پلی اتیلن به دلیل ایجاد یک اتصال همگن و مقاوم، دوام و طول عمر مخزن را به طور قابل توجهی افزایش میدهد. اگرچه روشهای دیگری مانند استفاده از چسب مخصوص منبع اب پلی اتیلن (چسب مخزن پلاستیکی) نیز وجود دارد، اما این روشها به دلیل مقاومت کمتر در برابر فشار و دما و همچنین عدم ایجاد یک اتصال دائمی، برای تعمیرات اساسی و مخازن بزرگ مناسب نیستند. چسبهای پلی اتیلن بیشتر برای تعمیرات جزئی و موقتی در مخازن کوچک کاربرد دارند.
در ابتدا مخازن باید از هر نوع مایعی خالی باشند و محل شکستگی از هر نوع چربی و کثیفی تمیز و کاملا خشک باشد.
در این مرحله ابتدا دو لبه شکسته شده را با هم جفت میکنیم سپس محل شکستگی را به صورت V شکل شکاف میدهیم به طوری که عمق این شکاف حداقل تا مرکز ضخامت بدنه باشد.
قسمت ترک خورده را به شکلی که حالت نرم شدگی پیدا کند حرارت می دهیم تا پلاستیک آماده جوشکاری شود.
سپس نوک شمش را تا جایی که حالت نرم شدگی پیدا کند گرم میکنیم سپس آن را در ابتدای شیار ایجاد شده قرار میدهیم و به حالت دورانی به سمت جلو حرکت میدهیم تا شاهد ادغام شمش و بدنه مخزن با یکدیگر باشیم و شیار ایجاد شده را به این روش تا پر شدن کامل ادامه می دهیم.
نکته مهم : در خصوص شکستگی های بزرگ، لازم است قسمت های محل جوشکاری را چند مرتبه گرم کنیم و اجازه دهیم تا هربار سرد شود تا بر اساس حرارت زیاد مخزن دفرمه یا دچار تغییر شکل نشود.
پس از اتمام جوشکاری و پر کردن شکاف های محل جوش، کمی صبر میکنیم تا این قسمت سرد شود سپس قسمت های برجسته را با ابزار سه گوش به آرامی صاف و هم سطح میکنیم ، در این مرحله سر پیچ گوشتی سر کج را با سشوار کاملا گرم میکنیم و با کمی حرارت روی قسمت های جوش کاری شده با ظرافت و سرعت بیشتر جهت از بین بردن برجستگی ها و تو رفتگی ها اقدام میکنیم سپس قسمت شکسته شده را از داخل مخزن درست مثل شکستگی بیرون به همان نحو جوشکاری میکنیم.
مخازن پلی اتیلن به دلیل مقاومت و دوام بالا در صنایع مختلف کاربرد گستردهای دارند. با این حال، عوامل مختلفی مانند نصب نادرست، حرارت، ضربه، استفاده از مواد ناسازگار و نقص در تولید میتوانند به این مخازن آسیب برسانند. اصلیترین نشانههای آسیب دیدگی مخازن شامل ترکها، نشتیها، تغییر شکل و خرابی در نقاط جوش است.
جوشکاری مخازن پلی اتیلن موثرترین روش برای تعمیر مخازن پلی اتیلن آسیب دیده ، مخزن شکسته پلاستیکی و دسته دو است. این روش با ایجاد یک اتصال قوی و یکپارچه، دوام و طول عمر مخزن را افزایش میدهد. مراحل جوشکاری شامل تمیز کردن محل آسیب دیده، آمادهسازی لبهها، گرم کردن پلاستیک، جوشکاری با شمش و صاف کردن سطح است.
در زیر میتوانید پاسخ سوالات خود را بیابید. در غیر این صورت از ما بپرسید، ما همیشه به سوالات شما پاسخ خواهیم داد. (جهت ویرایش این قسمت به پیکربندی پوسته > تب متفرقه > سوالات متداول مراجعه نمایید.)